Sunday, July 05, 2009

Majlis Penerangan PKFZ

Jawatankuasa DUN Sri Muda (N49), Selangor dengan telah menganjurkan Majlis Penerangan PKFZ pada 27/06/09 di Dewan Oncidium, Kota Kemuning 8.00pm.

Matlamat utama majlis ini ditumpukan khas berkaitan dengan penyelewengan projek PKFZ oleh kerajaan Barisan Nasional melibatkan ribuan juta wang rakyat. Siasatan Price Waterhouse mendedahkan kos projek ini boleh meningkat sampai RM12.4billion ringgit @ RM12,400,000,000.00.

Tiga penceramah utama telah melapangkan masa untuk menjelaskan perkembangan sebenar projek PKFZ, mereka adalah YB Elizeberth Wong, ADUN Bukit Lanjan / Exco Kerajaan Selangor; YB William Leong Ahli Parlimen Selayang dan YB Charles Santiago Ahli Parlimen Klang.

Persediaan majlis penerangan dengan menggantung banner sebagai "backdrop".

YB Elizeberth Wong sedang bincang sesuatu dengan YB Wliiam Leong sambil melibatkan En. Mohammad Ketua JDM Kota Kemuning.

YB Shuhaimi ADUN Sri Muda sebagai tuan rumah turut hadir berikan kata-kata aluan menyambut kehadiran ketiga-tiga YB penceramah.

Pengarah majlis En. Tan Ah Kow selaku Ahli Majlis MBSA memberikan buah tangan kecil sebagai kenangan kepada YB Elizeberth Wong.

Majlis penerangan ini dipengerusikan oleh Setiausaha Kehormat MPP Zon 12 En. Anthony Das.

En. Tan Ah Kow selaku Pengerusi MPP Zon 12 memberikan beberapa kata penutup majlis.

YB Elizeberth Wong menjadi "celebriti" penduduk Kota Kemuning untuk gambar bersama.


Majlis penerangan juga mendapat sokongan daripada En. David Ahli Majlis Daerah Hulu Selangor (kiri) dan En. Cheah Sang Soon Ahli Majlis MPSJ (kanan).

Petugas sukarela malam majlis penerangan (dari kiri) En. Gan, En. Chan & En. Rosli.


Ketibaan YB William Leong disambut oleh Pengarah program En. Tan Ah Kow.

Panorama banner utama majlis penerangan.


YB Elezeberth Wong sedang menjawab soalan tambahan daripada hadiran-hadirin.

No comments: