Monday, June 23, 2008

Penubuhan JDM Berkeley, Shah Alam

Pada 10.00 pagi 22/06/08, telah menyaksikan satu lagi kejayaan Parti Keadilan Rakyat mendapat sokongan awam di Taman Berkeley, Klang. Ia adalah hasil daya usaha Sdr. Richard Oh berasal dari Taman Berkeley, Klang merupakan seorang veteren politik tempatan merangkap Ahli Jawatankuasa Bahagian Shah Alam, Parti Keadilan Rakyat.

Majlis Penubuhan JDM Berkeley telah dirasmikan oleh Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri Selangor Yang Berhormat Hee LH merangkap Ahli Parlimen PJS. Turut hadir bersama termasuklah YB Eli Wong merangkap EXCO Kerajaan Selangor, Ketua Bahagian Yb Mulia Sdr Harris Bakar, Ketua JDM Berkeley Sdr. Cheah Sang Soong merangkap Naib Ketua Bahagian Shah Alam.

Pada majlis tersebut, melebih 100 orang ahli telah mohon untuk menyertai Parti Keadilan Rakyat, di mana termasuk sebilangan besar daripada bekas Ahli Parti Komponen Barisan Nasional.

Di sinilah majlis penerimaan ahli baru dan penubuhan JDM diadakan.

Penyerahan Borang Ahli Baru oleh Sdr. Ong kepada Sdr. Harris Ketua Bahagian Shah Alam; sambil disaksikan oleh YB Hee LH, YB Eli Wong dan Sdr. Cheah SS.Sambutan meriah oleh penduduk Taman Berkeley.
Ucapan YB Hee untuk merasmikan penubuhan JDM Berkeley.


Ucapan kata-kata aluan oleh Sdr. Harris Bakar.
Barisan kepimpian Parti Keadilan Rakyat sedang ditemubual oleh para wartawan.


Penduduk Taman Berkeley gambar bersama dengan EXCO Kerajaan Negeri YB Eli Wong.

No comments: